Middenbouw 1

Welkom bij Middenbouw 1.

Meester Michel is er op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag.

Op donderdag heeft hij vrij, dan is juf Deborah in de groep.

Juf Gwenny helpt bij Middenbouw 1 en Bovenbouw 1A.

 

 

 

BERICHTEN

22 mrt 2020 - 22 maart / week 13
Beste ouders,

Een nieuwe week binnen de wereldwijde coronacrisis is aangebroken. Ik kan nog niet echt aan de nieuwe schoolsituatie wennen, maar ik voel me wel iets rustiger van binnen dan de eerste week van de schoolsluiting. Alles went zullen we maar zeggen.

 

Fijn dat ik u allemaal vorige week even gesproken heb. Ik heb enorme waardering als ik zie hoe jullie hier thuis mee proberen om te gaan. Veel ouders zitten met meerdere kinderen thuis die allemaal schoolwerk moeten maken en die zelf ook nog van huis uit hun werk moeten doen. En ook het normale gezinsleven gaat door. Ga er maar aan staan.

 

Ik heb gezien dat niet alle kinderen zich thuis even goed kunnen aanzetten om het schoolwerk te maken. Ook dat begrijp ik. Het vraagt ritme, discipline en een stok (van de juf of meester:-) achter de deur. Dat is allemaal weggevallen. Toch zijn er ook kinderen heel gemotiveerd aan de slag gegaan, leuk om te zien.

Ik heb ook de meeste resultaten bekeken en ben geen enorme problemen tegengekomen.

 

Er staat weer nieuw Snappetwerk en BLOONwerk klaar.

 

Voor Snappet zijn dat vier nieuwe lessen voor

-automatiseren (=rekenen)

-spelling Taalverhaal

-woordenschat

 

Binnen Snappet is het werk nooit op. Als alle lessen zijn gemaakt, kunnen de kinderen verder aan hun leerdoelen. Dat kunnen leerdoelen zijn die al behaald zijn, maar beter is om te werken aan de leerdoelen waar ze nog wat extra oefening bij nodig hebben. U kind weet zelf heel goed waar ze dat allemaal kunnen vinden.

Het oude werk van vorige week is niet meer beschikbaar, ook niet als uw kind dat nog niet heeft gemaakt. Als ik alles “open” zou laten staan, dan wordt het op het dashboard van Snappet één onoverzichtelijke rommel.

 

Voor BLOON is ook weer een nieuwe lijst met woorden klaargezet. Er staat geen nieuwe lijst klaar als uw kind de vorige lijst nog niet drie keer heeft geoefend óf als het laatst behaalde gezichtje nog niet groen is. Dan moet het door oefenen met de lijst van vorige week.

Als het kind aan het begin veel fouten maakt, duurt het langer voordat het gezichtje groen wordt. Na drie maal de lijst goed te hebben gemaakt, kunnen de kinderen spelletjes spelen met de woorden uit de lijst.

 

Woensdag a.s. kunt u weer een nieuw werkboekje komen ophalen. Het zal inmiddels bekend zijn, dat u de school niet in mag.

 

Ik probeer alle ouders komende week weer even te spreken, of woensdag bij het ophalen van het boekje of telefonisch.

 

Tot slot wil ik u voor de komende week alle goeds, maar vooral een goede gezondheid toewensen.

 

 


19 mrt 2020 - Verplaatsing educatieve fietsles
Zoals u bij de agenda kunt zien, is de tweede fietsles komen te vervallen en is de derde les verplaatst naar dinsdag 2 juni.

17 feb 2020 - Eerste fietsles
Preview foto Vandaag hadden we de eerste fietsles. Er volgt nog een tweede les en daarna gaan we een echt fietstochtje maken.

Dit is wat de kinderen van de eerste les vonden:

-Het was leuk om te doen.

-Ik heb al vaak de oefeningen gedaan, maar ik vind het nog steeds leuk om te doen.

-Om de pionnen heen was niet zo makkelijk. Je moest goed kunnen sturen.

-Ik vond het best wel spannend.

-We hebben allemaal goed ons best gedaan.

-Ik zag dat veel kinderen de oefeningen goed deden.


22 nov 2019 - Schoen zetten
Preview foto De kinderen hebben hun meegebrachte schoen gezet. Natuurlijk hebben ze er voor Sinterklaas en Piet een mooie tekening in gedaan. Nog een weekendje wachten en dan weten we op maandagochtend of Sinterklaas is langsgekomen om de tekeningen mee te nemen en de schoenen te vullen...........spannend!

27 sep 2019 - De Efteling
Eindelijk zijn we dan aangekomen in de Efteling. De weersvoorspellingen waren niet best, maar gelukkig viel het weer mee. Eerst maar eens even naar het Sprookjesbos. Daarna tijd genoeg voor de andere attracties.

Fotoalbum:

IMG-20190927-WA0013.jpg IMG-20190927-WA0011.jpg IMG-20190927-WA0010.jpg IMG-20190927-WA0008.jpg IMG-20190927-WA0006.jpg IMG-20190927-WA0003.jpg IMG-20190927-WA0001.jpg IMG-20190927-WA0000.jpg

02 sep 2019 - WE ZIJN WEER BEGONNEN!
De kop is eraf. Het nieuwe schooljaar is begonnen. We zijn op de eerste schooldag maar meteen goed en feestelijk begonnen. Het wordt een bijzonder jaar. De Vliethorst bestaat 50 jaar en dat gaan we vieren, met ongeveer elke twee maanden een leuke activiteit. Zo hebben we een feestlied, hebben we de eerste maandag cakejes versierd en gaan we 24 september op schoolreisje. Jawel, een echt schoolreisje, alleen waar naartoe blijft nog even geheim.

Deborah en ik proberen u zo goed mogelijk te informeren via de maandbrief. Belangrijk dus om deze goed door te lezen. Hij staat ook altijd op onze website. Het kan zijn dat u een “losse” e-mail met bepaalde informatie ontvangt. Dat zou bijvoorbeeld kunnen zijn als het niet meer op tijd in de maandbrief kon of bij dringende zaken. Uiteraard zullen Deborah en ik dit proberen te beperken en u niet gaan overladen met e-mails.

Tot slot is nog niet helemaal duidelijk hoe deze pagina eruit gaat zien. Sinds de nieuwe privacy wet zijn ook wij aan strengere regels gebonden en hangt het ook af welke keuzes individuele ouders maken. Uiteraard bent u geheel vrij om aan te geven waar u zich het prettigst bij voelt.

Dan hopen Deborah en ik, samen met u en uw kind een fijn schooljaar tegemoet te gaan en dat we aan het einde op een prettig schooljaar kunnen terugkijken.

We zien u snel.